2 BK Borgen spelare i final i det individuella SM 2024

Den nu tredje världsrankade och världsstjärnan Torbjörn Blomdahl och Sverige ettan i rankingen David Pennör lyckades nå finalen i SM individuellt 2024. Finalen som sågs av stor publik och media höll väldig stor klass – nästan världsklass. Bägge spelarna ville såklart vinna mästerskapet och Torbjörn vann matchen väldigt övertygande med 40-26 på endast 15 stötar! Stort grattis till medaljörerna!

Tävlingen arrangerades på Biljardpalatset i Stockholm där totalt 16 spelare slogs om titeln. En jättelyft för sporten var att tävlingen följdes av stort massmedia uppbåd från bl a både TV4 och SVT. Turneringen var väl arrangerad och mycket publik var på plats.

Totalt lyckades 5 spelare från BK Borgen nå slutspelet. Utöver Torbjörn och David så var det  Nalle Olsson, Jesper Johansson och Mark Jenaphour. Nalle spelade helt fantastiskt i gruppspelet och slog självaste titelförsvararen Michael Nilsson, Staffanstorp i gruppen! Många trodde såklart ett vidare avancemang till semifinalen för Nalle men i kvartsfinalen tog det tyvärr stopp. Thai Tran från Malmö blev för svår.

David slog enligt planerna hemmaspelaren Niklas Bergendorff och Torbjörn Vu Bui thanh i sina kvartsfinaler. I semin fick Torbjörn redan möta Michael Nilsson och fick chansen att revanschera sig från förra SM. Matchen var enormt spännande och välspelad. Torbjörn lyckades nå det högsta strået och vann med en poäng! David däremot hade det lite lättare och vann ganska komfortabelt mot Tai.

Stort grattis till det 31:a SM guldet Torbjörn Blomdahl!!!